Etykiety

2019-04-14

Naleśniki

Hej Kochani,
Witam Was w kolejnym poście.
Po prostu nie mogłam!
Nie mogłam nie podzielić się z Wami moim najlepszym przepisem na naleśniki.
Od początku celiakii naleśniki przygotowywane z bezglutenowych mąk przypominały tekturę.
Były nijakie, bez smaku, sztywne. OHYDA.
Po 7 latach udało mi się stworzyć długo wyczekiwany twór.
Zapraszam Was do zapoznania się z przepisem.
Dodatkowo dorzucam farsz z twarogu.
Gwarantuję Wam zadowolenie z wykonania naleśników według tego przepisu.

Naleśniki

Składniki:

  • 200 g mąki
  • 250 g mleka
  • 250 g wody (tylko nie gorącej)
  • 50 g oleju
  • 2 jajka
  • szczypta soli
Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki wymieszaj w misce.
  • Ciasto wylewaj na rozgrzaną patelnię z małą ilością oleju.
Nadzienie z twarogu

Składniki:

  • 300 g twarogu półtłustego
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  • Masa powinna przypominać papkę.
  • Nakładaj cienką warstwę na naleśniki, ale zostaw około 1/4 wysokości.
  • Zawiń naleśnika i podsmaż.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz